Några funderingar gällande tid 2

Idag är det den 29 Oktober 2017, och det har således gått 2 veckor och 6 dagar sedan min senaste post. Jag upplever att jag blivit bättre på att göra vettiga saker med min tid, men har en lång väg kvar. Det skulle vara intressant att testa en hel dag utan någon form av skärm någon gång, jag tror att det skulle vara utvecklande.

Jag vill passa på att klargöra att det jag skriver här inte alltid är det jag står för helt och hållet. Ibland är det så, ibland är det jag skriver att betrakta mer som någon slags själsliga gestaltningar.

Ett annat sätt att se på tid, som jag delvis anammar, tillsammans med det jag uttryckte för knappt tre veckor sedan, är det att det inte spelar någon som helst roll vad man gör med sin tid, för man ska ändå dö förr eller senare och då är det slut, oavsett om man läst tusentals intressanta böcker eller ej. Oavsett om man kollat på tusentals meningslösa youtubeklipp eller ej. Några menar på att man kan påverka saker för de som kommer att leva efter en under sin livstid, och så kan det mycket väl vara, men de ska också dö.

Tid är ett grundläggande fundament för tillvaron. Vilket av de här två sätten att se på tillvaron är något jag funderat en del kring, och för mig handlar det om att ha en balans. De människor som bara motionerar, äter nyttig mat, lär sig en massa saker, och aldrig någonsin antar någon tillstymmelse till dekadent leverne har ingen balans. Och de som bara äter chips, tar en massa droger, kollar på meningslösa klipp på youtube, och aldrig läser en bok eller promenerar eller antar någon form av intellektuellt eller hälsosamt leverne har inte heller någon balans. Jag upplever att det absolut inte är lätt att ha balans i den fysiska aspekten, börjar jag träna och äta nyttigt så fastnar jag lätt i det en period och vice versa, börjar jag dricka mycket öl och äta mycket chips så fastnar jag i det och tränar inte alls i en period. Och jag tror att det är så för fler än mig. Det här med att ha balans tycker jag kan appliceras när det gäller det mesta, faktiskt. Jag är utan tvekan fortfarande ateist, men det här yin&yang-tänket ser jag som naturligt och vettigt.

De finns dock individer som på något sätt kommer runt balansen, eller tar sig an det på ett annat sätt och är berättigade att göra det. Dessa individer är de som skapar extremt kraftfull kultur av olika slag. Genom det får de på något sätt en slags dispens närhet gäller balans, kulturyttringarna i sig skänker tillräckligt mycket till balansen i världen för att de som individer ska bli mindre ålagda att ha den typen av balans i vardagen. En individ kan givetvis pendla ut och in ifrån denna status under olika perioder av sitt liv.

Jag avslutar med att rekommendera filmerna Farväl Falkenberg och Man tänker sitt. Dessutom rekommenderar jag filmmusiken till de båda filmerna som separata verk.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s