Namnlöst inlägg 1

Namnlöst inlägg 1, en oxymoron? För om namnet på inlägget är ”namnlöst inlägg 1”, så har inlägget ju ett namn?
Jag har sedan senast jag skrev här funderat relativt mycket på att jag ska skriva här, när jag ska skriva här, vad jag ska skriva här, osv. Jag har varit nära att göra slag i saken ett par gånger, men det tar emot av någon anledning. Kanske för att jag per automatik ser det som en slags kulturyttring, något själsligt, något som kräver fullt fokus och helst inte får misslyckas. När jag inte bryr mig om format, innehåll eller egentligen någonting utan bara skriver, då blir jag oftast mest nöjd med det jag skriver, klyschigt nog.

Så, vad vill jag egentligen säga?

Det finns ett antal ämnen som jag skulle vilja ta upp, men jag känner mig begränsad på något sätt, som om jag har svårt att få ut det som finns inuti mitt huvud i ord, eller ibland som om jag har svårt att få fram ord som skulle kunna bryta igenom de mellanmänskligt uppbyggda barriärerna. Nedan följer några exempel på ämnen jag vill ta upp, och nu säger jag att jag ska försöka göra slag i saken med några av dem inom en inte alltför lång framtid, hur det går återstår att se:
-riktig musik, oriktig musik

-ytlighetskulturen, statustrappan

-politisering av ämnen som absolut inte bör politiseras

-sport,mat

-medicin, droger

-självförsörjning, konsumtion

-miljöfrågor

-kultur, religion

-sist min inte minst, till och med överlägset mest: politisk korrekthet

Avslutningsvis vill jag nämna att jag läst betydligt mycket mer det senaste året än jag gjorde åren innan. Jag skrev upp några fler mål för gissningsvis ett år sedan, jag ska efter att jag postat detta gå tillbaka och kolla vilka det var. Att jag läst mer känner jag mig dels stolt över och dels känner jag att jag fått ut både nöje och kunskap av det. Nu ska jag så småningom börja spela datorspel igen för första gången på några år, men denna gången har jag en tydlig vision om att hålla det på en rimlig nivå och fortsätta eller till och med öka tiden jag ägnar åt läsning av facklitteratur och annan förkovring… och för den delen konsumtion av filmer, böcker, musik, osv som inte kvalar in som facklitteratur men bidrar till själslig uppbyggnad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s